Naturalny preparat tradycyjny dra Henryka Różańskiego i o. dra Marcelina Jana Pietryji. Innowacyjna kompozycja olejków i ich frakcji oraz perkolatów roślinnych, które wspomagają funkcje układu nerwowego i odpornościowego, podnoszą zdolności rewitalizacji i rekompensacji biochemicznej organizmu. Olejki i perkolaty roślinne zawarte w produkcie są bogate w fitoncydy, fitoaleksyny i fitoantycypiny, czyli metabolity, które chronią rośliny przed patogenami. Fitoncydy hamują aktywność drobnoustrojów. Składniki czynne efektywnie podnoszą siły witalne organizmu.
Sposób użycia | 2 razy dziennie (5-10 ml ), rano i wieczorem, bezpośrednio lub po uprzednim rozmieszaniu z wodą, przez 1-3 miesiące. Wstrząsnąć zawartością butelki przed pobraniem porcji preparatu. Produkt zaleca się spożywać po lekkim posiłku lub na czczo. |
Składniki | melasa, maceraty wodno-glicerynowe 1:10 z: liści paulowni puszystej – Paulownia tomentosa (Thunberg) Steudel, liści wawrzynu - Laurus nobilis L., korzenia arcydzięgla - Archangelica officinalis Hoffm., kłącza ostryżu - Curcuma longa L., kory i korzeni kwaśnicy - Berberis vulgaris L., korzeni różeńca - Rhodiola rosea L., kory wierzby – Salix alba L., korzeni kolcorośli Smilax officinalis Kunth.,owoców pieprzu kubeba - Piper cubeba L., owoców kardamonu - Elettaria cardamomum (L.) Maton,ziela wąkrotki -Centella asiatica L.,korzeni dziewięćsiłu - Carlina acaulis L., liści surmii – Catalpa bignonioides Walter, lupuliny chmielu - Humulus lupulus L.,korzeni i ziela drapacza - Cnicus benedictus L., kory i drewna sandałowca - Pterocarpus santalinus L., korzeni dyptamu -Dictamnus albus L., żywicy smrodzieńca - Ferula assa-foetida L., owoców starzęśli - Gaultheria procumbens L., pączków topoli - Populus balsamifera L., żywicy mirra - Commiphora myrrha (Nees) Engl.; kwas galusowy; olejek miętowy – Mentha piperita L., olejek eukaliptusowy - Eucalyptus globulus Labill.,olejek cedrowy - Cedrus atlantica (Endl.) G. Manetti ex Carrière lub Cedrus libani A. Rich., olejek herbaciany - Melaleuca alternifolia Maiden & Betche,olejek majerankowy -Majorana hortensis Moench, olejek lebiodkowy – Origanum vulgare L., olejek aksamitkowy - Tagetes minuta L., olejek kozieradkowy - Trigonella foenum-graecum L., olejek wrotyczowy - Tanacetum vulgare L., olejek jałowcowy -Juniperus communis L., olejek buchu - Barosma betulina (Thunberg) Bartling & Wendland, olejek krwawnikowy - Achillea millefolium L., olejek selerowy - Apium graveolens L., olejek marchewkowy - Daucus carota L., olejek rozmarynowy - Rosmarinus officinalis L.,olejek kolendrowy - Coriandrum sativum L. Ekstrahent w maceratach: glicerol, woda dejonizowana, mannitol. |
Ostrzeżenia | Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla młodzieży powyżej 16 roku życia i osób dorosłych. Dzieciom podawać po uprzedniej konsultacji z lekarzem. Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. |
Przechowywanie | Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej lub lodówce. Chronić przed światłem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu butelki preparat należy spożyć w ciągu 4 tygodni. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Składnik roślinny | Zawartość (g) w zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml) | Melasa | 5,13 | Macerat z liści Paulownia tomentosa | 0,3 | Macerat z liści Laurus nobilis | 0,3 | Macerat z korzenia Archangelica officinalis | 0,3 | Macerat z kłaczy Curcuma longa | 0,3 | Macerat z kory i korzeni Berberis vulgaris | 0,3 | Macerat z korzeni Rhodiola rosea | 0,3 | Macerat z kory Salix alba | 0,3 | Macerat z korzeni Smilax officinalis | 0,3 | Macerat z owoców Piper cubeba | 0,2 | Macerat z owoców Elletaria cardamomum | 0,2 | Macerat z ziela Centella asiatica | 0,2 | Macerat z korzeni Carlina acaulis | 0,2 | Macerat z liści surmii Catalpa bignonioides | 0,2 | Macerat z gruczołów szyszek Humulus lupulus | 0,2 | Macerat z korzeni i ziela Cnicus benedictus | 0,2 | Macerat z kory Pterocarpus santalinus | 0,2 | Macerat z korzeni Dictamnus albus | 0,2 | Macerat z żywicy Ferula assa-foetida | 0,1 | Macerat z owoców Gaultheria procumbens | 0,1 | Macerat z pączków Populus balsamifera | 0,1 | Macerat z żywicy Commiphora myrrha | 0,1 | Kwas galusowy | 0,05 | Olejek miętowy | 0,03 | Olejek eukaliptusowy | 0,03 | Olejek herbaciany | 0,02 | Olejek cedrowy | 0,02 | Olejek majerankowy | 0,01 | Olejek lebiodkowy | 0,01 | Olejek aksamitkowy | 0,01 | Olejek kozieradkowy | 0,01 | Olejek wrotyczowy | 0,01 | Olejek jałowcowy | 0,01 | Olejek Buchu | 0,01 | Olejek krwawnikowy | 0,01 | Olejek selerowy | 0,01 | Olejek marchewkowy | 0,01 | Olejek rozmarynowy | 0,01 | Olejek kolendrowy | 0,01 |
|