Składniki | olejek z pączków topoli czarnej i balsamicznej – Populus nigra L., Populus balsamifera L., wyciąg z kory wierzby białej , kwiat wrotyczu pospolitego – Tanacetum vulgare L., olejek z owoców starzęśli rozesłanej - Gaulthera procumbens Linne, owoc kardamonu malabarskiego – Eletaria cardamomum(L.) Maton, kłącze imbiru lekarskiego – Zingiber officinale Roscoe, wyciąg z surmii zwyczajne, kora tojowca kondurango - Marsdenia condurangoReichenbach Fil., wyciąg z nasion guarany, nasiona kozieradki pospolitej -Trigonella foenum-graecum L., wyciąg z szyszek chmielu pospolitego – Humulus lupulus L., wyciąg z zielonej herbaty - Camellia sinensis (L.) Kuntze, kwas L-askorbinowy (witamina C); żywica smrodzieńca - Ferula assa-foetida Linne, kwas galusowy, fitosterole z nasion soi warzywnej - Glycine max (L.) Merr, olejek z owoców Litsea cubeba (Lour.) Persoon, olejek z liści mięty pieprzowej – Mentha piperita L.; żelatyna (otoczka kapsułki), dwutlenek tytanu (barwnik kapsułki), tlenek magnezu, krzemionka, inulina (substancja przeciwzbrylająca, nośnik). |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Składniki aktywne | Zawartość w 1 kapsułce | W dziennej porcji produktu (2 kapsułki) | Witaminy | | Witamina C (mg) | 20 | 40 (50% RWS) | Składniki roślinne | | Olejek z pączków topoli (mg) | 50 | 100 | Wyciąg z kory wierzby białej 4:1 (mg) | 50 | 100 | Kwiat wrotyczu pospolitego (mg) | 50 | 100 | Olejek z owoców starzęśli rozesłanej (mg) | 50 | 100 | Owoc kardamonu malabarskiego (mg) | 40 | 80 | Kłącze imbiru lekarskiego(mg) | 25 | 50 | Wyciąg z surmii zwyczajnej (mg) | 25 | 50 | Kora kondurango (mg) | 25 | 50 | Wyciąg z owoców guarany (mg) | 25 | 50 | Nasienie kozieradki (mg) | 25 | 50 | Wyciąg z szyszki chmielu (mg) | 22,5 | 45 | Wyciąg z liści herbaty zielonej (mg) | 15 | 30 | Żywica smrodzieńca (mg) | 15 | 30 | Kwas galusowy (mg) | 5 | 10 | Inulina (mg) | 5 | 10 | Fitosterole sojowe (mg) | 5 | 10 | Olejek z owoców Litsea cubeba (mg) | 2,5 | 5 | Olejek z liści mięty pieprzowej (mg) | 2,5 | 5 |
(% RWS) – Referencyjne wartości spożycia (%) |