Suplement diety BICAPS® K2 D3 zawiera 100 µg mikrokapsułkowanej witaminy K (K2 MK-7), 2 000 IU witaminy D (D3) oraz 300 mg inuliny w 1 kapsułce bez żadnych dodatków. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan. Witamina K jest pozyskiwana z olejów roślinnych (geraniol, farnesol), bez użycia soi.
Witaminy K i D pomagają w utrzymaniu zdrowych kości. Witamina D uczestniczy w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia oraz utrzymaniu jego prawidłowego poziomu we krwi. Dodatkowo wspiera funkcjonowanie układu mięśniowego i odpornościowego.
- Naturalna kapsułka z pullulanu
Pullulan jest otrzymywany w naturalnym procesie fermentacji. Podczas produkcji nie stosuje się surowców pochodzenia zwierzęcego, dlatego kapsułka jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. - Przejrzysty skład
Produkty nie zawierają sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy, i barwników, takich jak: stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, dwutlenek tytanu itp. - Pojemnik i etykieta z roślinnych surowców
Składniki | inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), witamina K (mikrokapsułkowany menachinon-7), witamina D (mikrokapsułkowany cholekalcyferol z porostów). |
Przechowywanie | Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. |
Sposób użycia | Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku. |
Ostrzeżenia | Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Witaminy K nie przyjmować przy jednoczesnym stosowaniu leków przeciwzakrzepowych lub przeciwpłytkowych. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Porcja dzienna - 1 kapsułka zawiera (referencyjna wartość spożycia %): - Witamina K (K2 MK-7) - 100 μg (133 %),
- Witamina D (D3) - 50 µg (1 000 %)/ 2 000 IU,
- Inulina - 300 mg.
IU- International Unit (1 μg = 40 IU). |