Według dawnej receptury. Sok przecierowy ze świeżej polskiej czarnej porzeczki, słodzony cukrem trzcinowym.
Syrop malinowo-truskawkowy lekko słodzony pasteryzowany, w skład którego wchodzi przecierany sok ze świeżo zbieranych polskich owoców. Nie używamy mrożonych owoców, ani koncentratów. Inspiruje nas doświadczenie rodziców i dziadków, kierujemy się sercem, prostotą i współczesną wiedzą.
Soki przecierowe są świetne do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań - ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów.
Składniki | 48% sok przecierowy ze świeżych polskich malin 47% sok przecierowy ze świeżych polskich truskawek 5% cukier trzcinowy |
Wartości odżywcze | Wartość energetyczna w 100 ml Kalorie 79kcal/331,5kJ Tłuszcz 0,2g w tym kw. tłuszcz. nasycone: 0,05g Węglowodany 19g w tym cukry 16g Białko 1,0g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodniejszym, ciemnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce do 2 tygodni. Naturalne są osady. Przed użyciem wstrząsnąć. |