Składniki | Beta karoten, ergokalcyferol, chlorek potasu, pantotenian wapnia, sojowy izolat białkowy, sproszkowany sok pomarańczowy, Vitaberry™ HI-ORAC mieszanka owocowa, sok z aloesu, chrom AAC*, biotyna, ryboflawina, minerały koloidalne (kwas fulwonowy), dwuwinian choliny, inozytol, L-selenometionina, algi (Laminaria digitata), octan D-α-tokoferylu, niacyna, chlorowodorek tiaminy, ekstrakt z pestek winogron (Vitifera vitis), bioflawonoidy cytrusowe, tlenek magnezu, kwas askorbinowy, chlorowodorek pirydoksyny, ekstrakt z pomidorów, ekstrakt z nagietka lekarskiego (Calendula officinalis), mangan AAC*, węglan wapnia, kwas foliowy, cyjanokobalamina, cynk AAC*, oraz woda oczyszczona i gliceryna roślinna – rozpuszczalniki, ksylitol – substancja słodząca, kwas cytrynowy i kwas jabłkowy – regulatory kwasowości, guma ksantanowa – stabilizator, lecytyna sojowa – nośnik, sorbinian potasu – konserwant, aromaty naturalne . Zawiera substancję słodzącą- ksylitol. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Zalecana do spożycia porcja dzienna produktu (łyżka 15 ml) zawiera:
• Witamina A (z 60% palmitynianu retinolu oraz 40% Betakarotenu, jako pro witamina A 1,2mg) – 5000 j.m. (100% RDA)
• Witamina C – 83,33 mg (139 % RDA)
• Witamina D – 3,33 µg (67 % RDA)
• Witamina E – 22 mg (220 % RDA)
• Tiamina (Witamina B1)– 3,33 mg (238 % RDA)
• Ryboflawina (Witamina B2) – 3,33 mg (208 % RDA)
• Niacyna - 8,33 mg (46 % RDA)
• Kwas pantotenowy – 8,33 mg (139 % RDA)
• Witamina B6 – 3,33 µg (166 % RDA)
• Witamina B12 – 33,33 µg (3333 % RDA)
• Biotyna – 33,33 µg (22 % RDA)
• Folian (jako kwas foliowy) – 133,33 µg
• Jod (z alg Laminaria digitata) - 25 µg (17 % RDA)
• Cynk (z chelatu kwasu aminowego) – 1 mg (7% RDA)
• Selen (z Selenopure, L-selenomentionina) – 5 µg
• Mangan (jako chelat kwasu aminowego manganu) – 0,67 mg
• Chrom (z Chromium Chelavite AAC) – 3,33 µg
• Potas (z chlorydu potasu) – 8,33 mg
• Sok pomarańczowy – 33,33 mg
• Vitaberry mieszanka owocowa – 16,7 mg
• Sok z aloesu – 16,7 mg
• Minerały koloidalne (kwas fulwonowy) – 16,7 mg
• Sojowy izolat białkowy (z nie modyfikowanego genetycznie ryżu niełuskanego) 21,7 mg
• Cholina – 8,33 mg
• Inozytol – 8,33
• Algi (Larninaria digitata) – 5 mg
• Ekstrakt z pestek winogron (Vitifera vitis) (90% polifenole) 3,33 mg
• Bioflawonoidy cytrusowe – 3,33 mg
• Luteina (z ekstraktu z nagietka lekarskiego) – 33,33 µg
• Likopen (z ekstraktu z pomidorów) – 33,33 µg |