Rabarbar – tajemnicza roślina prosto z polskiego tradycyjnego sadu. Pamiętacie domowe ciasta z rabarbarem? To dla wielu z Was był prawdziwy hit dzieciństwa. Słodycz połączona z kwaskowatym posmakiem. Jeśli nie mieliście przyjemność z rabarbarem w dzieciństwie - zapraszamy do rozsmakowania się w naszej Miodowo Rabarbarowej Lemoniadzie.
Lemoniada Miód i rabarbar to:
- naturalne orzeźwienie,
- napój niegazowany,
- rabarbar bogate źródło błonnika oraz witamin C, E i A. Zawiera liczne pektyny usprawniające pracę całego układu pokarmowego,
- miód wielokwiatowy obfity w składniki mineralne takie jak żelazo, krzem, potas i wapń. Odżywia serce i wzbogaca Twoją odporność,
- produkt bez dodatku konserwantów,
- wyprodukowany wedle tradycyjnej polskiej receptury.
Charakterystyka produktu: kolor napoju to delikatna czerwień wchodząca w jaśniejszy jej odcień,
Składniki | woda, tłoczony sok z rabarbaru (21%), miód wielokwiatowy (19%) |
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze dla 100g produktu - Wartość energetyczna 304 kJ/72 kcal
- Tłuszcz <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
- Węglowodany 18 g, w tym cukry 16 g
- Błonnik <0,5 g
- Białko <0,5 g
- Sól <0,01 g
|
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |