Bioflawonoidy zawarte w produkcie pochodzą z naturalnych owoców - pomarańczy i grapefruita; są pomocne w przyswajaniu witaminy C. Witamina C wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, nerwowego oraz mobilizuje metabolizm energetyczny, co przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Jest pomocna w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Poprawia produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów oraz właściwego funkcjonowania naczyń krwionośnych. Korzystnie działa w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Sposób użycia | 1 kapsułka/dzień, najlepiej spożyć z posiłkiem, popić szklanką wody. |
Składniki | kwas L-askorbinowy, bioflawonoidy cytrusowe (Citrus aurantium L.), materiał kapsułki: żelatyna. |
Ostrzeżenia | Nie stosować dawki powyżej 1000 mg u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Produkt nie jest zalecany dla osób uczulonych na zawarte w niej składniki. Nie powinna być też spożywana przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, nienasłonecznionym, w sposób niedostępny dla małych dzieci. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Składniki | Zawartość w zalecanej porcji dziennej - 1 kapsułka | Kwas L-askorbinowy | 950 mg – 1188% RWS* | Bioflawonoidy cytrusowe | 20 mg |
*(RWS – referencyjna wartość spożycia) |