Suplement diety Immunobon wspomaga odporność organizmu. Zawiera miód oraz ekstrakty z ziela jeżówki purpurowej i kwiatu rumianku.
Składniki | miód pszczeli*, sacharoza, woda, ekstrakt z ziela jeżówki purpurowej, ekstrakt z liścia melisy lekarskiej, ekstrakt z kwiatu rumianku pospolitego, witamina C (kwas L-askorbinowy) z ekstraktu z owoców róży, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu. |
Sposób użycia | 2 łyżeczki (2 razy dziennie po 1 łyżeczce). Po 7 dniach zrobić 2-3 tygodnie przerwy i ponownie stosować przez 7 dni. Powyższy cykl można powtarzać co 2-3 miesiące. Poniżej 6 roku życia stosować 2 razy dziennie po pół łyżeczki preparatu. Dawkowanie poniżej 3 roku życia skonsultować z lekarzem. Miód w preparacie może ulegać krystalizacji, dlatego można go ogrzać w ciepłej wodzie. |
Ostrzeżenia | Nie stosować w okresie ciąży i laktacji, gruźlicy, stwardnieniu rozsianym, schorzeniach autoimmunologicznych oraz w alergii na składniki preparatu. Zdrowy styl życia, w tym zrównoważony sposób żywienia stanowią podstawę w zachowaniu dobrego stanu zdrowia. |
Przechowywanie | Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temp. poniżej 250C, w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej | Zalecana do spożycia dzienna porcja produktu 2 łyżeczki (ok. 14g) zawiera: Miód pszczeli* 7g, Ekstrakt z ziela jeżówki purpurowej 0,41g, Ekstrakt z liścia melisy lekarskiej 0,22g, Ekstrakt z kwiatu rumianku pospolitego 0,14g, Ekstrakt z owoców róży w tym witamina C (kwas L-askorbinowy) 57 mg**. * Miód nektarowy, wielokwiatowy ** 71% RWS (Referencyjnej Wartości Spożycia) |