Składniki
|
łuska gryczana (38%),
kwiat hibiskusa (24%),
owoc czarnej porzeczki,
zielona herbata,
żurawina (5%),
owoc maliny,
owoc aronii,
owoc dzikiej róży (3%), mięta,
jabłko, czarna malwa |
Sposób użycia
|
Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę Viruminu i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek). Temperatura wody ok. 80°C. Parzyć od 5 do 10 minut. Pić trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed każdym głównym posiłkiem. |
Wartości odżywcze
|
Informacja o wartości odżywczej | Zawartość w 100 g produktu | % RWS* | w 2,5 g (porcja) |
---|
Wartość energetyczna | 1482 kJ/349 kcal | 18 | 37 kJ/9 kcal |
---|
Tłuszcz | 2 g | 3 | 0,05 g |
---|
– w tym kwasy nasycone | 0,5 g | 2,5 | 0,01 g |
---|
Węglowodany | 75 g | 29 | 1,87 g |
---|
– w tym cukry | 5,4 g | 6 | 0,14 g |
---|
Białko | 8 g | 16 | 0,2 g |
---|
Sól | 0,05 g | <1 | 0,001 g |
---|
Potas (K) | 1281,9 mg | 64 | 32 mg |
---|
Wapń (Ca) | 776,2 mg | 97 | 19,4 mg |
---|
Magnez (Mg) | 190,9 mg | 51 | 4,77 mg |
---|
Żelazo (Fe) | >50 mg | >357 | >1,25 mg |
---|
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Ostrzeżenia
|
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. |
Przechowywanie
|
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Chronić przed dziećmi. |