Składniki
|
łuska gryczana (35%),
wierzbownica drobnokwiatowa ziele (25%),
pokrzywa korzeń (10%),
nawłoć ziele (10%),
wrzos ziele (10%),
znamiona kukurydzy (10%). |
Sposób użycia
|
Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę Viruminu i zalać wrzątkiem. Temperatura wody ok. 100°C. Parzyć od 5 do 10 minut. Pić trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed każdym głównym posiłkiem. |
Wartości odżywcze
|
Informacja o wartości odżywczej | Zawartość w 100 ml naparu |
---|
Wartość energetyczna (energia) | 0 kJ/0 kcal |
---|
Tłuszcz | <0,5 g |
---|
– w tym kwasy nasycone | <0,1 g |
---|
Węglowodany | <0,5 g |
---|
– w tym cukry | <0,5 g |
---|
Błonnik | <0,5 g |
---|
Białko | <0,5 g |
---|
Sól | <0,01 g |
---|
Produkt zawiera: wierzbownicę drobnokwiatową ziele 25 g/100 g, nawłoć ziele 10 g/100 g, znamiona kukurydzy 10 g/100 g |
Ostrzeżenia
|
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. |
Przechowywanie
|
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Chronić przed dziećmi. |