BIO WERBENA MAROKAŃSKA SUSZONA 50 g HERBATKA NA ŚWIĘTY SPOKÓJ
To wyjątkowo aromatyczny, charakteryzujący się intensywnym smakiem napar z liści werbeny, który z pewnością wprowadzi odrobinę marokańskiego słońca do Twojego domu!
Zioła LE JARDIN DE JACKY rosną w najczystszych regionach Maroka, wolnych od zanieczyszczeń i szkodliwych substancji. Suszone w pięknym, marokańskim słońcu liście werbeny zachowują najcenniejsze właściwości roślin.
Drogocenne aspekty werbeny znane są od stuleci. Znajdowała szerokie zastosowanie już w starożytnej medycynie. Utożsamiano ją z boskością i innymi siłami nadprzyrodzonymi. Werbena wspiera naturalną odporność organizmu. Działa wzmacniająco. Łagodzi objawy przeziębienia oraz stanów zapalnych. Pomaga w bólach głowy, alergiach i udrażnianiu dróg oddechowych. Napar z werbeny ma działanie rozkurczowe, korzystnie wpływa na układ pokarmowy, pobudza metabolizm. Skutecznie zapobiega zatrzymywaniu się wody w organizmie, poprawia pracę nerek i niweluje obrzęki. Ma właściwości relaksacyjne i uspokajające.
Herbatkę z werbeny można pić przez cały dzień, na gorąco i na zimno. Cechuje ją cytrusowy zapach oraz smak, dający charakterystyczne uczucie odświeżenia.
Zioła i herbatki LE JARDIN DE JACKY są wspaniałym dopełnieniem marokańskiego rytuału Hammam. Poprawia on kondycję skóry, ale również koi zmysły, wycisza i uspokaja, uwalniając od stresu.
Wypicie filiżanki naparu po zabiegu Hammam wzmacnia ciało, daje poczucie odprężenia i powrotu do pełni sił.
Jardin de Jacky to marokański producent ziołowych naparów i naturalnych herbat bez aromatyzatów. Dzięki starannej selekcji i ręcznym zbiorom z najczystszych marokańskich upraw Jardin de Jacky oferuje aromatyczne herbaty i napary, mające zbawienny wpływ na regulacje metabolizmu układu trawiennego.
Kiedy wypróbujesz herbatek Jardin de Jacky nie będziesz chciał już kupować herbat popularnych marek - dzięki suszom herbacianym z Maroka, napary mają naturalny niepowtarzalny, intensywny smak i zapach.
Składniki |
100% liści werbeny
|
Sposób użycia |
Jedną łyżeczkę ziół rozkruszyć i zalać wrzątkiem. Zaparzać pod przykryciem 10 minut.
|
Przechowywanie |
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. |