Edycja limitowana
Herbatka stanowi mieszankę ziół, której składniki: nawłoć, krwawnik, orzech, pokrzywa, babka lancetowata i czarny bez polecane są dla kontroli rozwoju kolonii bakterii, wsparcia systemu odpornościowego i fizjologicznej odporności organizmu. Składniki korzystnie wpływają na proces jego fizjologicznego oczyszczania. [Fitonbiotyki to w szerokim rozumieniu substancje pochodzenia roślinnego, zdolne do kontroli kolonii bakterii lub grzybów].
Składniki | ziele nawłoci (Herba Solidaginis), liść poziomki (Folium Fragariae), ziele krwawnika (Herba Millefolii), korzeń pokrzywy (Radix Urticae), liść orzecha włoskiego (Folium Juglandis), liść babki lancetowatej (Folium Plantaginis lanceolate), liść melisy (Folium Melissae), ziele skrzypu (Herba Equiseti), kwiat bzu czarnego (Flos Sambuci nigri), owoc maliny (Fructus Rubi idaei) (10%). |
Sposób użycia | Dorośli, 1 czubatą łyżkę suszu (ok. 10 g) zalać szklanką gorącej, nie wrzącej wody (200 ml), pozostawić pod przykryciem 10 minut do momentu zaparzenia, przed użyciem przecedzić. Pić 1 szklankę naparu dziennie, przed posiłkiem. |
Ostrzeżenia | Herbatka nie jest zalecana dla osób uczulonych na zawarte w niej składniki. Nie powinna być też spożywana przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. |
Wartości odżywcze | Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. |