Składniki
|
owoc niepokalanka pospolitego - Vitex
agnus-castus L., wyciąg z kory wierzby białej 4:1 – Salix alba L., owoc
kardamonu malabarskiego – Eletaria cardamomum (L.) Maton, kłącze imbiru lekarskiego – Zingiber
officinale Roscoe, żywica smrodzieńca - Ferula assa-foetida Linne,
wyciąg z surmii zwyczajnej 4:1 – Catalpa bignonioides Walter, wyciąg z
nasion guarany 4:1 – Paulinia cupana Kunth, olejek z owoców starzęśli
rozesłanej - Gaulthera procumbens Linne, olejek z owoców Litsea cubeba
(Lour.) Persoon, olejek z liści mięty pieprzowej – Mentha piperita L.,
kwas L-askorbinowy (witamina C); żelatyna, dwutlenek tytanu (barwnik kapsułki), tlenek magnezu, krzemionka, inulina (substancja przeciwzbrylająca, nośnik). |
Sposób użycia
|
2 kapsułki raz dziennie najlepiej rano lub wieczorem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. |
Zawartość w zalecanej porcji dziennej
|
Składniki aktywne | Zawartość w 1 kapsułce | W dziennej porcji produktu (2 kapsułki) | Witaminy | | Witamina C (mg) | 20 | 40 (50% RWS) | Składniki roślinne | | Owoc niepokalanka pospolitego (mg) | 62,5 | 125 | Wyciąg z kory wierzby białej 4:1 (mg) | 50 | 100 | Owoc kardamonu malabarskiego (mg) | 50 | 100 | Kłącze imbiru lekarskiego(mg) | 25 | 50 | Wyciąg z surmii zwyczajnej (mg) | 25 | 50 | Żywica smrodzieńca (mg) | 15 | 30 | Wyciąg z owoców guarany (mg) | 12,5 | 25 | Olejek z owoców starzęśli rozesłanej (mg) | 5 | 10 | Olejek z owoców Litsea cubeba (mg) | 2,5 | 5 | Olejek z liści mięty pieprzowej (mg) | 2,5 | 5 |
(% RWS) – Referencyjne wartości spożycia (%) |
Ostrzeżenia
|
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. W okresie ciąży i karmienia
piersią oraz w przewlekłym stosowaniu leków stosowanie produktu należy
skonsultować z lekarzem. Nie
przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie
mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego
stanu zdrowia. |
Przechowywanie
|
w suchym, ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. |